Strejk-tv

I går lanserades Strike TV, en webbtv-satsning som föddes under vinterns manusförfattarstrejk. Några av Hollywoods roligaste människor skrev och spelade in mini-sitcoms (två till fem minuter, ungefär) för nätet istället för att sitta hemma och rulla tummarna. Det är lågbudget, men några av pilotavsnitten som ligger uppe så här långt verkar lovande, särskilt när man tittar på vilka som är inblandade. “Global Warming” med Kristen Wiig och Aasif Mandvi verkar inte så dumt, men framför allt peppar jag på Mindy Kalings “House Poor”. Hon är lysande (och skamligt underutnyttjad) i The Office, och har dessutom skrivit några av seriens bästa avsnitt.

Första avsnittet av House Poor:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=mP_Qhl-6smY]

En trackback

Kommentera

Din e-postadress kommer aldrig att publiceras eller delas ut. Obligatoriska fält är markerade med en asterisk *